Висотна техніка на виробництві
07.10.2019
Висотна техніка на виробництві

На виробничих, складських майданчиках сьогодні використовуються десятки різновидів механізмів, за допомогою якої здійснюється переміщення автомобільним транспортом, комплектуючих. Деякі види обладнання багатофункціональні, їх застосовують в процесі будівництва, облуговування будівель і споруд. Їх усього достатку висотної техніки можна виділити три типи, що користуються особливим попитом серед великих підприємств, портових служб.

На виробничих, складських майданчиках сьогодні використовуються десятки різновидів механізмів, за допомогою якої здійснюється переміщення автомобільним транспортом, комплектуючих. Деякі види обладнання багатофункціональні, їх застосовують в процесі будівництва, облуговування будівель і споруд. Їх усього достатку висотної техніки можна виділити три типи, що користуються особливим попитом серед великих підприємств, портових служб.

Підйомники-ножиці

Ці вироби давно ставляться до класичної модельній лінійці, що випускається на протязі тривалого часу. Устаткування встановлюється на підприємствах і СТО, використовується при переміщенні різних вантажів у торговельних мережах і логістичних центрах. Можливості стаціонарних зразків вражають – з їх допомогою оператор здатний переміщати тонни вантажів на задану висоту.

Значно більший інтерес викликає самохідний ножичний підйомник, помітно розширює спектр вирішуваних завдань. Опишемо коротенько його особливості:

Виробники оснащують техніку електроприводом або дизельними силовими агрегатами. Тим, хто планує задіяти механізми всередині будівель, виробничих цехів, є сенс зупинити вибір на зразках з електроприводом. Надійна продукція випускається під брендом Haulotte, на неї є сенс звернути увагу в першу чергу.

Виробники випускають моделі з блокуючою електронікою, яка захищає робітників від виникнення позаштатних ситуацій. Алгоритм управління механізмами простий і зрозумілий навіть на інтуїтивному рівні.

За допомогою самохідних підйомників, що працюють на основі ножнічного принципу нескладно вирішувати десятки завдань. Серед них виділимо ремонт і реконструкцію будівель, прокладку систем вентиляції, установку кондиціонерів. У ряді ситуацій застосування техніки багаторазово скорочує витрати підрядника, якщо порівнювати витрати на експлуатацію, оренду підйомника і зведення лісів.

Телескопічні підйомники

Досить добре відомий принцип роботи, який полягає у висуванні стріли. Оператор має можливість переміщатися в горизонтальній і вертикальній площинах. Конструктивно телескопічна лінійка має істотні відмінності за кількістю секцій, функціональними можливостями. Використання цих механізмів дозволяє виконувати багато видів робіт, в невеликому списку представлені лише деякі з них:

  • У ряді ситуацій зручно вести покрівельні роботи.
  • Висотна техніка нерідко використовується при створенні вентиляційних систем.
  • При будівництві мостових конструкцій, різного роду перекриттів.
  • В процесі установки рекламних щитів.
  • При прокладанні повітряних кабельних ліній, облаштуванні інших інженерних комунікацій.

Техніка з видатними характеристиками

Існують дійсно унікальні моделі, про одну з яких варто розповісти більш докладно. Виробник «JLG Industries» кілька років тому представив телескопічний підйомник, на який відразу посипалися замовлення з різних країн. Виліт стріли дозволяє підняти кілька робочих на висоту 25 метрів. Якщо говорити більш точно, обладнання забезпечує підйом 450 кг. Невелика бригада фахівців може взяти з собою не тільки всі необхідні інструменти для проведення висотних робіт, а й будівельні, витратні матеріали в необхідній кількості.

Конструктори добре продумали систему висування стріли. Завдяки нововведенням вантажна платформа досягає максимальної висоти менш, ніж за 6 хвилин! На самій платформі є комп’ютерний вузол, монітор, за допомогою яких можна отримувати всю необхідну інформацію. Це дані, що стосуються розташування кабельних ліній, висотних параметрів і погодних умов. Працюючі на значній висоті фахівці мають доступ до всіх даних телескопічного підйомника, включаючи залишок палива, поява несправностей в якихось вузлах. Викликають повагу характеристики потужної установки. Її довжина навіть при складеному цілком стрілі становить 20 метрів, а висота сягає 3-х метрів. У повністю спорядженому стані вага машини досягає 28 тонн.

Штабелер з широкими можливостями

У супермаркетах і на логістичних майданчик не обійтися без штабелера, за допомогою якого можна на невеликій площі зберігати значні товарні запаси. Систематизована укладання товарів дозволяє швидко поповнювати залишки на полицях з мінімальними трудовими затратами. Але для вирішення масштабних завдань подібне обладнання абсолютно не підходить. Ще десятки років назад був створений потужний річстакерам, що має серйозні відмінності від стандартного штабелера. Його підйомна щогла створена за принципом телескопічної стріли, в самому кінці якої знаходиться спредер – механізм, що дозволяє захоплювати контейнери. Ці моделі дуже популярні в європейських портах, вони дозволяють значно спростити процес проведення багатьох операцій. Щороку в світі реалізується до 2000 річстакерам, здатних вивантажувати, перевозити і штабелювати контейнери. Всього на сьогоднішній день в невеликих терміналах, масштабних портах використовуються більше 15 000 одиниць цих мобільних механізмів. У стандартних обставин актуальні мод